varför åker jag?

Jag har inte så mycket att berätta just nu, väntar bara på att få åka.
Men för att underhålla bloggen tänkte jag skriva av mig lite.

Tänkte berätta lite varför jag åker och hur jag tog beslutet att åka.

Egentligen är det idiotiskt att åka ifrån allting man har bakom sig i ett år. Men nu gör jag det, hoppas att det blir värt det. Att åka till USA tror jag är ett måste för alla, vem vill inte gå på ett high school? eller ett college. Alla amerikanska fotbollsmatcherna, cheerleading, prom, thanksgiving, homecoming osv. Det är ju som på film. Jag fick själva idén först ifrån min pappa, eftersom när han var 17 åkte han iväg i ett år och bodde där jag ska bo nu (dåvarade pappas värdfamiljs dotter) Han har alltid sagt till mig "Jag ska skicka iväg dig, du måste dit" och det började i sjuan/åttan. Jag har alltid varit ett big-fan utan the oc, one tree hill och typiska amerikanska filmer och det har gjort mig ännu mer säker på att åka iväg. Självklart har jag tvekat, tänk om det är piss tråkigt och ingenting är som jag hade tänkt mig.. men det är klart, det vet jag ju inte än idag.

Jag har alltid varit intresserad utav engelska (jag är inte speciellt bra på det) men det är något som intresserar mig och något jag vill lära mig flytande. Det är ett mål jag har och det hoppas jag att uppnå. Det finns heller inga personliga skäl till varför jag åker och då tänker jag mest på mina vänner(så mina vänner som läser detta, det har ingenting med er att göra) Mina vänner är bäst och dom kommer jag nog sakna mest och självklart min familj.

Jag har hittat många USA-bloggar, hur smart som helst. Tur att jag gjorde det! Jag tror säkert att det finns många som ska iväg nu året 2010/2011 sitter och följer USA-bloggar just nu. Bloggarna har hjälpt mig mycket. De har hjälpt mig på traven att "ta beslutet" De delar med sig utav sina tankar, funderingar och bilder. Sjukt bra, för mig iallafall.

Det är därför jag har startat denhär bloggen. För att jag vill dela med mig utav mitt år och underhålla de som funderar på att åka iväg 2011/2012.

Hoppas till tusen att det här ska bli det absolut bästa jag har gjort.


111 days left

Idag är det 111-dagar kvar tills jag flyger iväg till USA i 10-12 månader!!
Inte heller långt kvar till sommarlov!

Nu ställer jag min klocka på 08.00 imorgon(ingen sovmorgon, tyvärr) ska iväg och jobba, sen träffar jag kanske mina flickor.

Hittade något program på internet, gjorde en jätteavancerad bild. haha wow.


Je ne peux pas attendre

Spenderar mina dagar med Kaffe, Tv, Franska och en stor längtan efter sommaren.
ps. Ändrat USA-datum, det hade blivit fel. Åker 12:e Augusti. fan..
Ska inte gnälla, ska vara glad över att jag änns kommer iväg.
Nu stänger jag av datorn för idag och för imorgon. Måste klara franskan.
Je dois.


ROLLSPEL

Vi hade rollspel idag i skolan (vi var olika partier) haha, jag var sosse ;) Var kul men långtråkigt i vissa stunder. Efter skolan tog jag moppen upp till vårdcentralen och tog min andra hepatit spruta, mm hatar sprutor!! en kvar nu som jag tar andra augusti innan jag åker. Nu ska jag plugga francais!  Bisous.thanks for everything, grandpa.

Min vecka har både varit positiv och negativ.
I torsdags var det tråkigheter, begravning för min morfar. Det blev iallafall ett fint avslut.

I fredags (igår) åkte jag till Hova till Matilda där amanda och helen var, vi gjorde pizza och skrattade så vi kissade på oss hela natten. typ. Nu ska jag försöka titta på motionerna vi har på måndag och kika lite oc. Imorgon sticker jag iväg och jobbar i några timmar. BISOUS.

ps. Jag har inga roliga bilder, därför får det bli en bild på min rena och fräsha säng. Den ser skit äcklig ut, haha. Två olika täcken, en snuskig katt som har tagit sig en snabbis(lovar, he does all the time). Ska fixa den.. snart.
see you soon

Pain throws your heart to the ground
Love turns the whole thing around
No, it won't all go the way it should
But I know the heart of life is good

Vi slutade tidigt idag (!!) vi hade sexual kunskap till 12, haha lite kul var det. Har precis kommit hem efter en promenad med Didrik i det fina vädret. Ska sätta mig med franskan och sen ta det lugnt dagen ut. Imorgon ska vi lyssna på projektarbeten(inga lektioner) slutar tidigt igen!! U N D E R B A R T. livet är fint ibland..

mina söta converse

VÄRDFAMILJ

Har fått förfrågan om att berätta om min värdfamilj, så då gör jag det.
För att göra en lång historia kort: Jag/Vi har fixat en egen värdfamilj, (mamman är en nära vän till min pappa) det är inte organisationen som har gjort det. Vilket jag tycker känns väldigt skönt. Jag har haft kontakt med familjen i ett halvår nu ungefär, över skype, facebook osv. Jag kommer bo hos en familj med en mamma och två sönder. De har en dotter också som inte bor hemma. Har pratat en hel del med killarna och de är väldigt roliga och trevliga! Ska bli kul och se hur det är att bo tillsammans med två killar, haha!

Familjen bor i Kansas, ligger typ i mitten i USA, ligger över oklahoma/texas. Just nu bor dom i Newton som är en stad på tjugo tusen invånare (ungefär), men nu ska de flytta till en mindre ort som heter Sedgwick (där jag också ska gå på high school, den heter typ Sedgwick high school)

Mamman heter Paula och sönerna heter Landon och Dalton.
Landon är 93:a som mig, alltså 17. Dalton är 95:a och är 15


Kanske inte världens bästa bilder, tog dom ifrån facebook.
klicka på de två tre första bilderna.
Landon                         Dalton

Landon, Paula, Dalton


everything happens for a reason

Vilket väder det är! Var ute och "sprang" imorses, haha... vi slutar där. Nu kom jag in precis efter en promenad med Gustav, resten av söndagen ska jag försöka göra något vettigt!

Några efterfrågade att jag skulle skriva om min värdfamilj, så jag lägger upp ett inlägg om det strax!


USA-DATUM !!!

När jag öppnade dörren klockan sju imorses(påväg till bussen) satt en svart kanin utanför dörren, haha fattade inget. Den har bott hos vårat marsvin under dagen men när jag kom hem hade de fått tag på ägaren,  :(!

MEEEEEN!! när jag kom hem hade jag fått ett datum till USA!!! : 4 augusti!! (dock preliminärt) då kommer jag spendera ungefär två veckor i USA innan skolan börjar. Detta innebär också att jag och min värdfamilj kan åka till colorado innan skolan börjar!! VÄRLDENS BÄSTA FREDAG! Ikväll kommer min syster, hennes kille, min farmor och hennes syster hit, så nu måste jag städa mitt rum!Du frågar mig vad kärlek är men jag vet inget om det där bara sånt som man kan mäta kan jag förstå.

Nu är påsklovet över och skolan är igång igen, jag fick G på matten!! Det firade jag med en fika med mig själv på mumma, ny foundation och ansiktsskrubb. Jag förstog mig inte på skol-maten idag, som sofia sa " det är typ fisk.. doppat i snor" om det änns var fisk? minns inte, Jag sattsade på vegg rätten som var.. tyvärr minst lika dålig. Finns ingen kärlek i maten alls. Menmen, Usa om 5 månader, långt... vill inte åka runt 11 augusti(fyra dagar innan skolan börjar?) vill åka.. 2 augusti, typ. Nu går jag ut och går med Sara, hörs senare!

+ It's getting warmer!!

E.A.S.T.E.R 10+

Igår firades påsken tillsammans med mina bästa. Först var vi hos Amanda och fixade käk, sen drog vi till gullspång där det var fest! nu har jag precis ätit frukost och ska snart springa iväg och lämna en cv.

Har inga direkta news ifrån usa-sidan, men nu har betalningen startat, så nu är vi igång!
ingenting

Stockholm var bra. Nu väntar jag på mat och sedan sticker jag till hova en stund.
Här kommer några random bilder ifån sthlm.RSS 2.0